Hozzávalók:
50 dkg darált háztartási keksz
5 evőkanál porcukor vagy kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
3 evőkanál kakaópor
kb. 3-4 dl tej
kb. 10 dkg hosszúkás csíkokra vágott mandula
vagy mogyoró
(esetleg kókuszreszelék, tortadara…)
Elkészítés:
Akkor jó, ha gyurmakeménységű, formázható masszát kapunk.
A masszából nedves kézzel diónyi nagyságú gömböket formálunk, melyeket azután kicsit hosszúkásra, süni formára alakítunk.
A hosszúkásra vágott mandulával, mogyoróval (esetleg zizivel, puffasztott rizzsel vagy tortadarával) úgy tűzdeljük meg, mintha ezek lennének a süni tüskéi.
Be lehet vonni olvasztott csokoládéval, de elkészíthető úgy is, hogy a süniket meghempergetjük kókuszreszelékben és azután helyezzük el a tüskéket és a szemet. A szemeket és az orrot francia drazséból készíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése