Szivárvány szelet
Hozzávalók:
- 8 kemény tojás
- 3 dl majonéz
- 1 dl tejföl
- 10 dkg borsó (megfőzve)
- 1 nagy sárgarépa (megfőzve, apró kockákra vágva)
- 2 dl víz
- 1 húsleves kocka
- 8-12 szelet sonka
- 1 cs (25 g) étkezési zselatin
Elkészítés:
4 tojás sárgáját a majonézzel, és kb. 1 dl tejföllel kikeverjük.A 4 tojás fehérjét apró kockára vágjuk, a zöldborsót, a sárgarépát belekeverjük.
A vízbe beletesszük a leveskockát, és 1 nagy csomag étkezési zselatinnal összefőzzük, mikor kihűlt belekeverjük az előbbi masszába.
Egy őzgerinc formát kibélelünk alufóliával, majd belefektetünk 4 nagy szelet sonkát (vagy 8 kisebbet).
Erre öntjük a massza felét, majd erre helyezzük egymás mellé (középre) a maradék főtt tojásokat.
A maradék masszát ráöntjük, majd befedjük vékony szeletre vágott sonkával.
Néhány óra pihentetés után kifordítható és szeletelhető!
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés