2011. június 19., vasárnap

Szivárvány szelet

Szivárvány szelet

Hozzávalók:

  • 8 kemény tojás
  • 3 dl majonéz
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg borsó (megfőzve)
  • 1 nagy sárgarépa (megfőzve, apró kockákra vágva)
  • 2 dl víz
  • 1 húsleves kocka
  • 8-12 szelet sonka
  • 1 cs (25 g) étkezési zselatin      

Elkészítés:

4 tojás sárgáját a majonézzel, és kb. 1 dl tejföllel kikeverjük.
A 4 tojás fehérjét apró kockára vágjuk,  a zöldborsót, a sárgarépát belekeverjük.
A vízbe beletesszük a leveskockát, és 1 nagy csomag étkezési zselatinnal összefőzzük, mikor kihűlt belekeverjük az előbbi masszába.
Egy őzgerinc formát kibélelünk alufóliával, majd belefektetünk 4 nagy szelet sonkát (vagy 8 kisebbet).
Erre öntjük a massza felét, majd erre helyezzük egymás mellé (középre) a maradék főtt tojásokat.
A maradék masszát ráöntjük, majd befedjük vékony szeletre vágott sonkával.
Néhány óra pihentetés után kifordítható és szeletelhető!





1 megjegyzés: